www.hypotheek-actueel.nl
Financiƫle informatie, links en rekenmodules
donderdag 28 maart 2024

Werkgeverschap minister Spies onverantwoord. Alle overleg Rijk opges..

* Nieuwsoverzicht
* Verenigingsnieuws
* Persberichten
* Archief
* Archief digitale nieuwsbrief (Platform@)

Werkgeverschap minister Spies onverantwoord. Alle overleg Rijk opgeschort.

9 oktober 2012
Persbericht

De vakbonden in de overheidssector hebben het vertrouwen in demissionair minister Spies van Binnenlandse Zaken opgezegd. De minister laat duizenden rijksambtenaren in onzekerheid, door niet haar handtekening te zetten onder een modern plan voor werk-naar-werk-begeleiding bij reorganisaties.

Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak, CMHF en het Ambtenarencentrum hebben daarom al het overleg over sociale maatregelen bij reorganisaties in de rijkssector stilgelegd. Dinsdag bleek tijdens een bijeenkomst met ruim 300 leden in Utrecht dat leden uit de rijkssector de bonden steunen. Zij
bereiden nu bij verschillende rijksdiensten acties voor. Ook is gebleken dat veel ondernemingsraden in de rijkssector samen met de bonden willen optrekken. Dat is heel belangrijk, omdat vakbonden en or-en nauw samenwerken bij reorganisaties.

Het nieuwe sociaal beleid is niet alleen nodig voor behoud van werk, maar ook omdat het ervoor zorgt dat jonge ambtenaren binnen de rijksdienst aan het werk kunnen blijven.

De Rijksambtenaren pikken het slechte werkgeverschap van de minister niet langer. Douaniers, gevangenbewaarders en beleidsambtenaren zitten al bijna twee jaar op de nullijn en als het aan de politiek ligt, blijft dat de komende jaren zo. Dat leidt tot een koopkrachtverlies van 10% of meer. Dat
probleem wordt, vooral bij ambtenaren in de lagere salarisschalen, steeds nijpender. De vakbonden vinden het onverantwoord dat de minister de rekening van de economische crisis zo hevig op het bordje van Rijksambtenaren legt.

De ambtenaren hebben er genoeg van door hun werkgever behandeld te worden als sluitpost op de begroting. De komende tijd zullen in heel het land informatiebijeenkomsten plaatsvinden.

Terug naar de nieuwslijst

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning