www.hypotheek-actueel.nl
Financiƫle informatie, links en rekenmodules
dinsdag 19 maart 2024

HSBC verplaatst 1.000 banen naar Parijs bij harde Brexit - media

CEO noemt nieuw Frans regelpakket "zeer positief"

(ABM FN-Dow Jones) De Brits-Aziatische bankreus HSBC zal mogelijk 1.000 van zijn 43.000 medewerkers verhuizen van Londen naar Frankrijk, als er een 'harde Brexit' komt. Dat meldden media dinsdag.

CEO Stuart Gulliver van HSBC zei tijdens een conferentie in Parijs dat bij een harde Brexit, de werkzaamheden van ongeveer 1.000 medewerkers niet meer vanuit het Verenigd Koninkrijk zouden mogen worden uitgevoerd, meldde persbureau Reuters.

Het pakket met aanpassingen van wet- en regelgeving dat de Franse regering recent aankondigde om de Franse hoofdstad aantrekkelijker te maken als vestigingsplaats voor financiële instellingen uit Engeland en de Verenigde Staten, beoordeelde Gulliver als zeer positief, aldus het persbureau.

Als de onderhandelingen over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie leiden tot een 'zachte Brexit', hoeven de banen volgens Gulliver mogelijk niet te worden verplaatst, tekende de Amerikaanse zakenzender CNBC op.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning