www.hypotheek-actueel.nl
Financiƫle informatie, links en rekenmodules
vrijdag 12 juli 2024

Futures duiden op licht lagere opening Wall Street

Markt afwachtend.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden dinsdag op een licht lagere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd lag de openingsindicatie voor de S&P 500 en de Nasdaq op een min van 0,1 procent, terwijl de Dow Jones index vermoedelijk vrijwel vlak opent.

"De valuta- en aandelenmarkten bevinden zich in de wachtstand", volgens marktanalist Richard Perry van Hantec Markets.

En bij een vrijwel lege macro-economische agenda, zullen beleggers zich vooral bezighouden met de woorden van centrale bankiers, zei marktanalist James Hughes van GKFX. Onder meer Neel Kashkari van de Minneapolis Fed en Federal Reserve gouverneur Lael Brainard zouden toespraken geven.

Eerder op de dag gaf de voorzitter van de San Francisco Fed, John Williams al een toespraak in het Australische Sydney. Daarin benadrukte hij opnieuw dat de Amerikaanse economie in dusdanig goede doen is dat nog één renteverhoging dit jaar gerechtvaardigd is. 

Verder is het dinsdag eigenlijk al vooruitkijken geblazen naar woensdag en donderdag wanneer voorzitter Janet Yellen verantwoording aflegt over het monetaire beleid van de centrale bank aan het Amerikaans Congres.

"De bewegingen in de markt zijn zeer gericht op de Fed met de dollar die steun vindt in monetair beleid. Met dat in gedachten, is het afwachten of Yellen zich weer als havik opstelt zoals in de afgelopen weken", aldus marktanalist Hughes. Als Yellen haar toon handhaaft, dan zou dit de dollar meer opwaarts potentieel bieden, volgens de marktanalist.

Rond het middaguur hielden de euro en dollar elkaar redelijk in evenwicht, rond de 1,1395, net als in de ochtendhandel.

Olie werd weer goedkoper verhandeld, met een vat West Texas Intermediate die een half procent daalde tot 44,15 dollar.

Op macro-economisch vlak kunnen beleggers later op de middag aan de slag met de Amerikaanse groothandelsvoorraden. Voorbeurs werd reeds bekend dat het vertrouwen onder Amerikaanse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in de verenigde Staten in juni is gedaald. De vertrouwensindex daalde van 104,5 in mei, naar 103,6 in juni. In januari werd er nog een recordstand van 103,6 in de boeken gezet. Volgens Juanita Duggan van NFIB is er weinig euforie over de vooruitzichten voor de economische groei.

Bedrijfsnieuws

PepsiCo kwam voorbeurs met kwartaalcijfers en behaalde in het tweede kwartaal een 2 procent hogere omzet. Opnieuw had het frisdranken- en snackconcern last van valutaire tegenwind, met ene impact van 2 procent op de winst per aandeel en 1 procent op de omzet. De verwachting dat de omzet dit jaar op autonome basis met 3 procent zal stijgen bleef evenwel staan. Het aandeel noteerde in de voorbeurshandel 1.5 procent hoger.

Snap, dat in maart naar de beurs ging, zag het aandeel maandag voor het eerst sinds die IPO onder de 17,00 dollar uitkomen waarop het aandeel van de online fotodienst debuteerde aan de New York Stock Exchange. Snap sloot op 16,99 dollar. Dinsdagmiddag leverde het aandeel alweer zo'n 3 procent in. 

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn maandag overwegend vlak gesloten. De S&P 500 index steeg 0,1 procent tot 2.427,43 punten, de Dow Jones index maakte een pas op de plaats op 21.408,52 punten en de Nasdaq schreef 0,4 procent bij op 6.176,39 punten. 

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning