www.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
maandag 26 februari 2024

Vermijd verhoging assurantiebelasting, betaal per jaar

De PVDA en VVD hebben een deelakkoord bereikt waarin een forse verhoging van de assurantiebelasting (van 9,7% naar 21%) per 1 januari 2013 is opgenomen. Door nu over te stappen op jaarbetaling kan de verhoging echter het eerste jaar vermeden worden. De mogelijke besparing loopt voor een gemiddeld gezin al snel in de honderden euro’s volgens Premie.nl.

Vaak extra korting bij jaarbetaling
Volgens het Verbond van Verzekeraars gaat een gemiddeld gezin volgend jaar 100 euro meer
assurantiebelasting betalen. Door over te stappen op jaarbetaling kan dit het eerste jaar worden vermeden, maar er is een grotere besparing mogelijk.

De meeste verzekeraars geven namelijk extra korting aan klanten die kiezen voor jaarbetaling waardoor de besparing nog groter wordt. Klanten die per maand betalen krijgen bij de meeste verzekeraars een toeslag op de premie van 6%. Door nu over te stappen op jaarbetaling kan dus het eerste jaar ruim 130 euro worden bespaard.


Premie.nl attendeert 600.000 gebruikers op jaarbetaling
De 600.000 gebruikers van Premie.nl worden nu al geattendeerd op de mogelijkheden van het betalen per jaar. Voordat een nieuwe autoverzekering vergelijking wordt gemaakt kan de gebruiker aanvinken of hij per jaar wenst te betalen om de verhoging van de assurantiebelasting het eerste jaar te vermijden.

Noot voor redacties

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning