www.hypotheek-actueel.nl
Financiële informatie, links en rekenmodules
dinsdag 28 mei 2024

Vervoerders boos over verhoging assurantiebelasting

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is boos over de verhoging van de assurantiebelasting. "Alleen al de lastenverzwaring over het wagenpark van de sector beroepsgoederenvervoer bedraagt rond de € 45 mln. De moed zakt je steeds verder in de schoenen", aldus TLN.

TLN heeft berekend dat een ondernemer met tien vrachtauto's per jaar al gauw tussen de € 3.000 en € 7.500 (afhankelijk van het type voertuig en soort autoverzekering) aan extra kosten kwijt is over zijn wagenpark zonder er iets voor terug te krijgen. "Bovendien zijn daar de meerkosten over bijvoorbeeld de transportschadeverzekering, inboedelverzekering, opstal- en rechtsbijstandverzekering et cetera niet in meegenomen en die komen daar nog bovenop", aldus TLN.

De organisatie heeft haar zorgen bij de politiek onder de aandaht gebracht en sluit zich aan bij de lobby van VNO-NCW. Volgens TLN moeten de negatieve gevolgen van dit voorstel zo breed mogelijk onder de aandacht gebracht worden.

Voor u geselecteerd uit de media:
Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning
De Gouden Aankooptips! Hoe weet je dat je niet te veel voor een woning betaalt? Volg De Gouden Tips voor het kopen van een woning